Save the vinyl

Apr 06, 2010 Няма коментари by

Vinyl[1]Да спасим винила!
„Грамофония” започва във Варна
Организатор – сдружение „Морско синьо”
Музикална концепция – Добромир Тодоров – Soulmate (Радио Варна)
http://funkybites.blogspot.com
8 април (четвъртък), 20:00 часа, Варна, бар „Blues Brothers” (ул. „Цариброд” № 19)
Вход – 1 лев

Събитието
Точно в 20 часа на 8 април иглата ще бъде поставена в началото на плочата! Варненското сдружение за култура „Морско синьо” започва нов, атрактивен проект под кодовото название „Да спасим винила”. Първата акция на сдружението в защита на винила са серия от музикални партита, наречени „Грамофония”. Те ще се случват винаги в четвъртък (но не всеки четвъртък) от 20:00 часа в бар „Blues Brothers” на ул. „Цариброд” № 19. Първата среща е на 8 април от 20:00 часа. Музикалната концепция и изпълнението са на Добромир Тодоров – Soulmate, водещ на музикалното предаване „45 оборота в минута” в ефира на Радио Варна. За първото парти той се е спрял на стила „Фънки”. Всеки, който желае, може да носи плочи и да чуе на място любимия си изпълнител. Входът е 1 лев.
Идеята
Организацията иска да възроди ритуала „слушане на грамофонни плочи”, изключително необходим за пълноценното общуване с музиката – както с материалния носител, така и с обложката на плочата. И за двата компонента до ден днешен не е създадена по-добра алтернатива.
Проектът „Да спасим винила” предвижда още лектории за историята на виниловите плочи, за виниловата индустрия в момента, за албуми, лейбъли, технологии за производство, грамофони. Колекционерите и феновете на винила ще могат да обменят информация, да разменят или подаряват грамофонни плочи, да предлагат носители от личните си колекции за музикалните партита „Грамофония”.
Бъдете с тях, за да поставим заедно иглата в началото на плочата!

Sea+Blue+presents+Gramophonia+(Funky+Music)+(08.04.2010)[1]

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Save the vinyl”

Leave a Reply