Запази лятното настроение с новата песен на Q-Check, „Мор-Ска“

Sep 04, 2011 Няма коментари by


Заглавието говори еднозначно за тематиката на парчето, с което бандата изпраща лятото.Клипът към него е заснет по пътя и на сцената на тазгодишния July Morning Fest в Бургас и включва освен концертни, и комично-лични архивни кадри с членовете на  Q-check. Монтажът и обработката на кадрите са дело на барабаниста на групата – Марин Лашев, а операторската работа е колективно дело.

В “Мор-Ска” античалга тематиката, характерна за бандата, е оставена на заден план, за сметка на веселяшко-айляшкото настроение, породено от неистово чаканата отпуска и неизбежното отпрашване в посока сините вълни.

Песента има весело ска – реге звучене, като този път на преден план излиза меденият глас на единствената дама в групата – Роза, чиито са основните вокални партии. Текстът е нейно дело, в съавторство с другите вокали на Q-Check – Лъчезар Босаков и Орлин Браняков. Вдъхновението за него е вътрешната борба между ежедневното циклене в офиса, непоносимата жега, мързела, подтискащото сиво ежедневие в големия град и все по-малко утопичната представа за няколкото пожалени от строителните предприемачи плажове. Там, много ясно, са още безгрижието, пясъкът в косите и примамливите алкохолни смеси.

“Мор-Ска” е първата песен, която бандата издава с новия си китарист – Георги Михайлов (SamaYra).

Есента Q-Check посрещат с множество концерти по родните фестивални сцени зад гърба си, както и с още толкова предстоящи участия в София и страната, най-голямото сред които –  на ON! Fest. Междувременно до края на сезона групата ще продължи усилената работа по предстоящия си трети студиен албум, за който тепърва ще чуваме.

Q-Check са: Лъчезар Босаков (вокали, ритъм китара, шише), Орлин Браняков (бас, вокали, бийтбокс), Милко Александров (соло китара, мацки), Марин Лашев (барабани, аудио/видео), Роза Атанасова (вокали, сексапил), Калин Велчев (гайда, вокали, балет), Георги Михайлов (китари, народна медицина).

Песента е достъпна за свободен даунлоуд от Facebook-страницата на групата – чек ТУК

Източник: board.bg

Music, Punk & Ska

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Запази лятното настроение с новата песен на Q-Check, „Мор-Ска“”

Leave a Reply