Подробности за Софийския фестивал на науката

May 04, 2012 Няма коментари by

Както Teenews.eu вече писа, от 9 до 13 май, в парк Оборище (Заимов) ще се проведе Софийският фестивал на науката 2012 г. Билетите за събитието са по 4 лв., а при група от 3 или повече посетители цената им пада до 3 лева. Могат да се купят предварително от www.eventim.bg или на място – от касата на феста.

Защо си струва да го посетим? Програмата включва шоу с консумация в света на молекулярната гастрономия, лекция посветена на извънземния живот и работата на телескопа Кеплер, който открива все повече планети извън нашата звездна система, както и фабрика за лего – роботи.

Легендите и предсказанията за края на света също ще намерят място, но този път обяснени научно и с подробности. Доста интересно ще бъде и шоуто по невромаркетинг, което ще разкрие на посетителите, как ЕЕГ методът може да се ползва за изследване възприятията на телевизионните зрители, докато гледат реклами.

Ще има също поглед от Големия адронен колайдер на ЦЕРН и представяне на кратката история на ранната Вселена, както и много други интересни неща. Повече инфо има на сайта на събитието.

School, Любопитно, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Подробности за Софийския фестивал на науката”

Leave a Reply